Zondag 4 november, 15.30 uur: Michael Varekamp speelt Miles Davis

Tijdens dit concert staat de jazz van Miles Davis uit de jaren vijftig centraal. Swingend en gebracht met veel ruimte tussen de noten. Miles Davis stond bekend om zijn geniale ingevingen en gepassioneerde levensstijl. De muziek die hij aanraakte zou daarna nooit meer hetzelfde zijn. Kind of Blue en Ascenseur pour l’Echafaud behoren tot de meest legendarische albums uit de jazz.

Speciaal voor Muzee Scheveningen zal meesterwerk Kind Of Blue gloedvol gereconstrueerd worden door de jazzmusici van nu.

Michael Varekamp tourde uitgebreid door heel Europa met de band van Sonny Fortune die jarenlang deel uitmaakte van de band van Miles Davis.
Michael bracht eerder een ode in de Nederlandse theaters aan Miles en werd onlangs gekoppeld aan vertoningen van de film Miles Ahead (Sony Pictures).
De Franse krant Le Monde schreef:
A Tribute To Miles with Sonny Fortune… Michael Varekamp has a Astonishing sound and beautiful phrasing…’

Bezetting
Michael Varekamp Trompet
Dmitri Shapko Tenorsaxofoon
Yoran Aarsen Altsaxofoon
Mark van der Feen Toetsen
Vincent Kuiper Bass
Ben Schröder Drums

Entree
Muzee Scheveningen is op zondag 4 november vanaf 12.00 uur voor het publiek geopend. Aanvang van het concert is 15.30 uur. De toegangsprijs voor dit concert bedraagt € 15. Houders van een Ooievaarspas ontvangen 50% korting.
Entreekaarten zijn verkrijgbaar via de website www.muzeescheveningen.nl of bij de receptie van het museum. Adres Muzee Scheveningen: Neptunusstraat 90-92 te Scheveningen.

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.