Zondag 3 maart, 15.30 uur Muzee Scheveningen presenteert: Mardi Gras in New Orleans

Mardi Gras in New Orleans

In het eerste weekend van maart is het weer wereldwijd carnaval! De kracht en het optimisme van dit volksfeest wordt tot op de dag van vandaag geuit in talloze parades met menig jazzorkest als stralend middelpunt. Het zou de basis leggen voor de wereldfaam van Louis Armstrong, Fats Domino en talloze andere musici uit de bakermat van de jazz.

Michael Varekamp brengt een ode aan de feel good music van deze helden uit New Orleans.
Hij wordt hierin bijgestaan door onder andere Europa’s beste New Orleanspianist Harry Kanters en meesterbassist Harry Emmery.

Trompettist Michael Varekamp tourde over de gehele wereld, ontving de Kobe Award in Japan en speelde in Jazz at Lincoln Center New York. Onlangs speelde hij met de uit New Orleans afkomstige Branford Marsalis. Zoals gebruikelijk begint het concert met filmpjes en anekdotes.

Bezetting
Michael Varekamp Trompet/Vocals
Peter Verhas Tenorsaxofoon/Klarinet
Harry Kanters Piano
Harry Emmery Contrabas
Erik Kooger Drums

Entree
Muzee Scheveningen is op zondag 3 maart vanaf 12.00 uur voor het publiek geopend. Aanvang van het concert is 15.30 uur. De toegangsprijs voor dit concert bedraagt € 15. Houders van een Ooievaarspas ontvangen 50% korting.
Entreekaarten zijn verkrijgbaar via de website www.muzeescheveningen.nl of bij de receptie van het museum. Adres Muzee Scheveningen: Neptunusstraat 90-92 te Scheveningen.

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.