Zaterdag 15 december van 10.00-17.00 uur: Kerstland in Muzee Scheveningen

De traditionele kerstmarkt van Muzee Scheveningen valt dit jaar op zaterdag 15 december. Het is de 31ste editie van dit bijzondere kerstevenement, dat vorig jaar 1.755 bezoekers trok.

 

De deuren van Muzee Scheveningen gaan ’s ochtends al om 10 uur open. Op het voorplein van Muzee verzorgt het Charles Dickens Orkest uit Voorburg om 10.30 en 11.30 uur twee optredens. Rond 11.00 uur zal Muzeevoorzitter Chris Schaapman in de Scheveningenzaal de officiële opening verrichten. Direct daarna staat daar een optreden gepland van het Schevenings Vissersvrouwenkoor. Verder staan op het programma een optreden van het blokfluitensemble De Medeklinkers o.l.v. Astrid Oudewaal (12.15 uur), van zanggroep Memories o.l.v. Joop Alberti (13.00 uur) en van het kindertheaterkoor De Zeesterren o.l.v. Monique Harteveld (14.00 uur). De Scheveningse Dag wordt om 15.00 uur muzikaal afgesloten door The Big Cats (Kees Kingsize en Evert Willemstijn).

Wie het Schevenings dialect wil horen in kerstsfeer kan gaan luisteren naar Arie Spaans sr., die twee keer (om 12.30 en 14.00 uur) in het klaslokaal achterin het museum op z’n Schevenings een kerstverhaal zal vertellen, dat voor deze gelegenheid door Leen van der Plas is geschreven. Om 12.00, 13.30 en 14.30 uur zijn er drie voorstellingen van de Scheveningse poppenkast, die worden verzorgd door Riet en Lydia Buis.

In de museumzalen en -gangen zijn vele artikelen te koop zoals kerststukjes, handwerk en boeken. In een grote partytent op de binnenplaats van het museum staan kramen met tal van lekkernijen, zoals gebakken en gerookte vis, oliebollen, poffertjes, erwtensoep en glühwein. De Scheveningse Wereldwinkel en het Scheveningse Vissersvrouwenkoor zijn met een kraam vertegenwoordigd. De Scheveningse auteur Danny Verbaan signeert de hele dag boeken. Zijn jongste publicatie ‘Welkom aan de kust’ is momenteel helaas uitverkocht. Tijdens Kerstland is de nieuwe expositie ‘Eerste Wereldoorlog op Scheveningen. Herinneringen uit een Haags dagboek’ te zien.

De toegang tot Kerstland is gratis. Kerstland wordt georganiseerd door de Vereniging Vrienden Muzee Scheveningen en de opbrengst komt ten goede aan het museum. Elk jaar is het een heel gezellig gebeuren en een drukte van belang. Wij rekenen ook dit jaar op heel veel belangstelling vanuit Scheveningen en daarbuiten.

PROGRAMMA

10.30 uur Optreden Charles Dickens Orkest (voorplein)
11.00 uur Opening door de voorzitter van Muzee Chris Schaapman
11.05 uur Optreden Schevenings Vissersvrouwenkoor
11.30 uur Optreden Charles Dickens Orkest (voorplein)
12.00, 13.30 en 14.30 uur Scheveningse poppenkast
12.15 uur Optreden blokfluitensemble De Medeklinkers
12.30 en 14.00 uur Kerstverhaal in Schevenings dialect door Arie Spaans
13.00 uur Optreden zanggroep Memories
14.00 uur Optreden kindertheaterkoor De Zeesterren
15.00 uur Optreden The Big Cats (Kees Kingsize en Evert Willemstijn)

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.