Zaterdag 13 oktober, 20.30 uur: Michael Varekamp & His Hot Five Louis Armstrong & Jelly Roll Morton in de Roaring Twenties

Als feestelijk begin van dit seizoen keert de internationaal gelauwerde trompettist en zanger Michael Varekamp in Muzee Scheveningen terug naar zijn jeugd met de vroege muziek van de oerknal van de jazz, Louis Armstrong. In deze jaren zou Louis de basis leggen voor alle jazz en lichte muziek na hem. Een aanstekelijke mix van vroege swing, blues en humor. Als kind lag Varekamp ademloos nachtenlang naar deze muziek te luisteren met maar een gedachte. Dat wil ik later ook! Hits als Summertime, Wild Man Blus en Potatoe Head Blues vinden hier hun oorsprong. Met als immer aanwezig decor wonderstad New Orleans. Niet voor niets tevens de geboortestad van Louis Armstrong. Een ode aan de bakermat van alle jazz.

Michael Varekamp werd tot in het buitenland gelauwerd. Hij speelde over de gehele wereld, ontving de Kobe Award in Japan en hij speelde onder andere in Jazz at Lincoln Center in New York. Onlangs nog trad Michael op met saxofonist Branford Marsalis.

Bezetting

Michael Varekamp Trompet/zang

Eelco van Velzen Trombone

Peter Verhas Klarinet

Harry Kanters Piano

Wouter Nouwens Banjo

Special Guest: Frits Kaatee Saxofoons

Entree

Muzee Scheveningen is op zaterdagavond 13 oktober vanaf 19.30 uur voor het publiek geopend. Aanvang van het concert is 20.30 uur. De toegangsprijs voor dit concert bedraagt € 15. Houders van een Ooievaarspas ontvangen 50% korting.

Entreekaarten zijn verkrijgbaar via de website www.muzeescheveningen.nl of bij de receptie van het museum. Adres Muzee Scheveningen: Neptunusstraat 90-92 te Scheveningen.

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.