Wijzer in Kunstgeschiedenis

De afgelopen 30 jaar heeft Muzee Scheveningen met veel succes cursussen kunstgeschiedenis verzorgd. Binnenkort gaan er twee bijzonder interessante van start: ‘Moderne Kunst 1900-1920’ en ‘Symbolen in de kunst, deel I’.

Deze cursussen worden gegeven door een eerstegraads lesbevoegde kunsthistorica met meer dan 30 jaar cursuservaring. Aan de hand van keynote presentaties gaat de kunst voor u leven. Voorkennis en aanschaf van studiemateriaal is niet noodzakelijk, er worden samenvattingen van het behandelde uitgereikt.

De cursus ‘Moderne Kunst 1900-1920’ start op dinsdagochtend 2 oktober en bestaat uit 8 bijeenkomsten, kosten € 120.

Tijdstip: dinsdagochtend van 10.15-12.00 uur.

Data: 2, 9 en 16 oktober; 6, 13 en 27 november; 4 en 11 december 2018. Aan de orde komt: Art Nouveau/Jugendstil, Wiener Sezession, Wiener Werkstätte, De Nabis, Fauvisme (Matisse) Expressionisme van Die Brücke (Kirchner, Nolde) en Der Blaue Reiter (Kandinsky, Marc), Kubisme (Picasso, Braque), Futurisme, Dadaïsme, Suprematisme en Constructivisme.

Symbolen in de kunst, deel I’. Start op dinsdagmiddag 2 oktober en bestaat uit 6 bijeenkomsten, kosten € 80.

Tijdstip: dinsdagmiddag van 12.30-14.15 uur.

Data: 2, 9 en 16 oktober; 6, 13 en 27 november 2018.

In deze cursus worden een aantal veel voorkomende symbolen op schilderijen behandeld. Met name de christelijke symbolen staan centraal. Wanneer men let op symboliek gaat er een nieuwe wereld open. Welke betekenissen hebben bijvoorbeeld de symbolen rondom Christus en Maria? Aan welke symbolen herkent men heiligen, goden en godinnen? Wat is een personificatie en wat een allegorie? Wat vertellen kleuren, voorwerpen, dieren, bloemen en vruchten ons? Vragen die in deze cursus behandeld worden.

Bijzonder interessante cursussen met veel schitterende schilderijen en andere kunstwerken geprojecteerd op groot formaat!

Voor beide cursussen zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

Er zijn parallelgroepen in Museum Rijswijk op de maandag (inhaalmogelijkheid!).

Een cursusbrochure kunt u kosteloos aanvragen bij de docente, lucyhovinga@kpnplanet.nl of tel. 0181-482236 of afhalen in Muzee Scheveningen, Neptunusstraat 92, Scheveningen, tijdens de openingstijden van het museum: dinsdag t/m zaterdag van 10-17 uur en zondag van 12-17 uur.

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.