Wethouder Kavita Parbhudayal bezorgt Haagse Kinderrechtenkrant

In aanloop naar de Internationale dag van de rechten op het kind op 20 november, ontvangen alle Haagse basisscholenleerlingen vandaag de Haagse Kinderrechtenkrant. Wethouder Kavita Parbhudayal (Jeugd) bezorgde vandaag een stapel kranten bij de PC Hooftschool. Zij ging daar in gesprek met leerlingen uit groep 7 en met vijf kinderen die dit jaar hebben meegewerkt aan de krant. ‘Weten jullie wat een wethouder doet,’ vraagt zij bij binnenkomst. ‘Ik werk samen met de burgemeester’.

De wethouder ging in gesprek met de leerlingen over kinderrechten. Ze was onder de indruk van de wijze waarop de kinderen heel goed konden vertellen over hun rechten en wat zij belangrijk vinden om zich fijn en veilig te voelen in Den Haag. “Ik ben ontzettend trots op deze krant en op de kinderen die hebben meegewerkt aan de krant. Het is een super goede manier om over dit belangrijke onderwerp in de klas te spreken. Als wethouder zorg en jeugd vind ik het een heel belangrijk recht dat kinderen altijd de zorg krijgen die ze nodig. Ik vind het ook heel belangrijk dat kinderen zich vrij en veilig voelen. Dit college staat pal voor gelijke kansen voor alle kinderen in Den Haag.

De Kinderrechtenkrant 2018 gaat speciaal over het recht op een goede opvoeding en om bescherming tegen de gevaren van drugs. Dalila, Anissa, Jakub, Saïd, Eray, Jady, Rahima, Inayah, Jovainely en Jana hebben de afgelopen maanden keihard aan deze krant gewerkt.

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.