Wegen ADO Den Haag en Yuning Zhang scheiden per direct

Yuning Zhang is niet langer speler van ADO Den Haag. De 22-jarige spits vertrekt per direct naar Beijing Guoan. De Chinese aanvaller werd dit seizoen gehuurd van West Bromwich Albion, maar de huurovereenkomst met de Championship-club is ontbonden.

ADO Den Haag begrijpt dat Zhang vanwege zijn huidige situatie openstond voor de optie om elders op zoek te gaan naar meer speeltijd, maar had de spits nog graag aan boord gehouden. “We hadden en hebben namelijk nog steeds veel vertrouwen in Yuning”, zegt Manager Voetbalzaken Jeffrey van As. “Door omstandigheden heeft zijn periode bij ADO Den Haag echter niet opgeleverd wat de speler en de club op voorhand gehoopt hadden. Het begon ook ongelukkig, met de fikse blessure die hij overhield aan de trip naar de Asian Games”, aldus Van As. “Na zijn lange revalidatieperiode hadden we hem nog graag topfit en vol vertrouwen aan het werk gezien. Het is erg jammer dat dit niet echt gebeurd is.”

Zhang werd in de voorbereiding op het seizoen gedeeld clubtopscorer met vijf doelpunten, maar moest zijn officiële debuut voor ADO Den Haag door de op de Asian Games opgelopen blessure uitstellen tot 24 november (PEC Zwolle-uit). In totaal kwam Zhang tot zes optredens voor de Haagse hoofdmacht, waarvan alle wedstrijden als invaller.

ADO Den Haag wenst Yuning veel succes in zijn verdere carrière.

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.