Tweede editie Fietsweek: ‘Fiets Veilig!’

Afgelopen vrijdag 28 september is in Den Haag de tweede editie van de Fietsweek met als thema ‘Fiets Veilig!’ van start gegaan. In deze week staat de fietser centraal en besteedt de gemeente aandacht aan veiligheid op de fiets.

Den Haag Fietst

Wij fietsen samen 5 miljoen km per week en dat wordt steeds meer. Daar is de gemeente blij mee. Hoe meer mensen er fietsen hoe beter, want fietsen is gezond, goed voor het milieu en voor de bereikbaarheid van de stad.

Maak een Punt van Nul verkeersslachtoffers

Wethouder Robert van Asten (Mobiliteit) heeft hoge ambities op verkeersveiligheid. Hij streeft naar nul verkeersslachtoffers. Veilig fietsen door Den Haag is daarom het thema van de tweede fietsweek. Tijdens het fietsdebat op vrijdag 28 september licht Robert van Asten zijn ambities toe en gaat hij in gesprek met inwoners over veilig fietsen in Den Haag. Hoe zorgen we ervoor dat we in Den Haag veilig kunnen fietsen, nu en in de toekomst?

Fietsverwendag

De gemeente den haag biedt samen met verschillende partners een divers programma aan. Zo kunnen inwoners tijdens de fietsverwendag hun fiets laten inspecteren en graveren. Ouderen kunnen deelnemen aan e-bike lessen en basisschool leerlingen oefenen hun fiets skills. Ook gaat de gemeente in gesprek met professionals en studenten om hun visie over verkeersveiligheid te horen.

Uitreiking FietsAward

Op donderdag 4 oktober wordt voor alle Haagse bedrijven die zijn aangesloten bij Bereikbaar Haaglanden een werkgeversontbijt georganiseerd. Wethouder Robert van Asten zal op die dag voor het eerst de FietsAward uitreiken. Deze wordt toegekend aan dat bedrijf dat de afgelopen jaren forse stappen heeft gezet om het fietsen door medewerkers te stimuleren

Meer informatie over de Fietsweek onder: www.fietsweekdenhaag.nl

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.