Pers berichten

January 15, 2021

De gemeente Den Haag gaat aan de slag met een reeks nieuwe maatregelen om te lage schooladviezen voor basisschoolleerlingen voor het voortgezet onderwijs tegen te gaan.

January 14, 2021

Alle wijken in Den Haag krijgen een wijkagenda. Hierin stellen gemeente en bewoners samen vast wat de komende vier jaar de belangrijkste kansen en uitdagingen in de wijk zijn, waaraan gewerkt zal worden.

January 5, 2021

Het college van Den Haag stelt €2.225.000 beschikbaar voor inwoners die hun woning duurzamer willen maken. Dat maakt wethouder Liesbeth van Tongeren (Duurzaamheid en Energietransitie) vandaag bekend. Er kan onder andere geld aangevraagd worden voor koken en verwarmen op schone energie, voor het aanleggen van een groen dak, of voor isolatie van vloer, dak of gevel.

January 1, 2021

Lees hier de tekst van de nieuwjaarsboodschap van burgemeester Jan van Zanen.

January 1, 2021

Elk jaar leveren de gemeente, hulpdiensten, handhavers en bewoners gezamenlijk een grote inzet om de Haagse nieuwjaarsnacht zo veilig mogelijk te laten verlopen. Dat heeft de afgelopen jaren geresulteerd in een dalende trend in het aantal incidenten dat zich voordoet tijdens Oud & Nieuw.

December 28, 2020

De jaarwisseling is dit jaar anders door het coronavirus. Houd rekening met elkaar. Houd afstand en kijk hoe je op een verantwoorde manier de jaarwisseling kunt vieren. De gemeente neemt maatregelen zodat deze periode zo goed mogelijk verloopt. Een aantal tips.

December 22, 2020

Den Haag Werkt is een grootschalige samenwerking gestart met uitzendbureaus. Wethouder Bert van Alphen : 'We verwachten een behoorlijke toename in het aantal bijstandsaanvragen door mensen die recent geen werk meer hebben. Dat vraagt om nieuwe slimme manieren van samenwerken met partners waarin perspectief blijven bieden aan alle doelgroepen centraal staat.'