Pers berichten

January 28, 2023

Er is flink gecontroleerd, bekeurd en beslag gelegd tijdens een grote integrale handhavingsactie (IHA)

January 27, 2023

Reactie burgemeester van Zanen op de berichten gisteren dat verschillende organisaties zich morgen willen aansluiten bij de activiteiten van Extinction Rebellion in Den Haag. Vandaag schreef hij de directeuren en voorzitters van de betreffende organisaties een mailbericht:

January 27, 2023

Eigenaren of huurders van een bedrijfspand kunnen vanaf nu subsidie aanvragen als zij hun pand dit jaar gaan isoleren. Met deze regeling wil de gemeente Den Haag een bijdrage leveren aan de verduurzaming van bedrijfspanden in de stad. De subsidie is voor isolatieglas, gevelisolatie en de dak- en begane grondvloer. Aanvragen kan tot en met 31 december 2023.

January 26, 2023

De Neherkade is weer open voor verkeer. De kade is vanwege een lek in een watertransportleiding van Dunea tussen de Calandstraat/Slachthuislaan en de Rijswijkseweg bijna 2 weken afgesloten geweest. De werkzaamheden zijn voor nu afgerond. Exacte oorzaak van het lek is niet achterhaald.

January 19, 2023

Vanwege de extreem hoge kosten voor energie is vanuit de rijksoverheid de energietoeslag in het leven geroepen. In Den Haag hebben we circa 99% van de gerechtigden bereikt; zo'n 50.000 huishoudens. Ik ben trots op een dergelijk hoog bereik. Tegelijkertijd is dit bereik ook een signaal dat de financiële nood bij veel mensen erg hoog is geweest afgelopen jaar, zegt wethouder Mariëlle Vavier

January 18, 2023

Momenteel zijn er ongeveer 40 vacatures voor handhavers bij de gemeente Den Haag. Om het aantal vacatures terug te dringen is een nieuwe campagne gelanceerd.

January 12, 2023

Vanaf vrijdag 13 januari rond 09.30 uur wordt de Neherkade tussen de Calandstraat/Slachthuislaan en de Rijswijkseweg afgesloten. De afsluiting is nodig om een lek te repareren in een belangrijke watertransportleiding van Dunea. De werkzaamheden duren naar verwachting 1,5 week tot 2 weken.