Pers berichten

February 12, 2019

Inwoners van Loosduinen en Escamp kunnen na deze zomer genieten van een vernieuwd Florence Nightingalepark. Het park wordt toegankelijker en gaat beter aansluiten bij de openbare tuin van het Hagaziekenhuis. Ook komt er meer aandacht voor ecologie en natuur.

February 11, 2019

Den Haag heeft de 1.000ste oplaadpaal voor elektrische auto’s in gebruik genomen. Om ervoor te zorgen dat elektrische rijders gemakkelijk en snel een laadpunt kunnen vinden, plaatst de gemeente oplaadpalen op straat. De komende jaren wordt verder gebouwd aan het laadnetwerk van ‘gewone’ oplaadpalen en snellaadstations.

February 11, 2019

Op maandag 11 februari lanceerde wethouder Richard de Mos (Buitenruimte) de driejarige zwerfafvalcampagne ‘Samen houden we Den Haag schoon’. De campagne richt zich op verschillende soorten zwerfafval en verschillende locaties in Den Haag. Voorbeelden zijn peuken en kauwgom in school-, winkel- en horecagebieden, zwerfafval op het strand en de Haagse Markt, en afval dat naast containers gezet wordt.

February 7, 2019

Ook in de zomermaanden is er weer genoeg te doen in Den Haag. Wethouder Richard de Mos (Economie) maakt vandaag bekend dat het College vanuit het Promotiefonds geld geeft aan maar liefst 15 verschillende evenementen.

February 5, 2019

Een unieke coalitie bestaande uit de gemeenten Den Haag, Rotterdam, Breda, Eindhoven, de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant en de Economic Board Zuid-Holland en Brainport Eindhoven roept de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat en de Tweede Kamer op een rechtstreekse intercity verbinding tussen Den Haag en Düsseldorf te realiseren.

February 5, 2019

Deze week draait het in Den Haag om de vraag: ‘hoe maken we het recht toegankelijk voor iedereen?’ Gedurende de week vinden er verschillende internationale congressen en evenementen plaats zoals het 'Innovating Justice Forum' en de conferentie 'Access to Justice & Justice for All'. Daarbij kijkt de internationale juridische gemeenschap naar Den Haag als stad van vrede en recht.

February 5, 2019

Het stadsdeel Escamp is momenteel het slechtst bewegende stadsdeel van Den Haag. Wethouder Richard de Mos (Sport) gaat aan de slag om van dit minst sportieve stadsdeel, dat wel barst van de sportfaciliteiten, het meest sportieve stadsdeel van Den Haag te gaan maken: Hét Haags Sportkwartier.