Pers berichten

July 23, 2021

De komende maanden gaat Den Haag aan de slag met een democratiseringsagenda. Het doel is om bewoners nog beter te betrekken bij de beleidsvorming en de zeggenschap in wijken en buurten te vergroten. Dat maakte wethouder participatie Martijn Balster vandaag bekend.

July 21, 2021

De Participatiewet biedt gemeenten de ruimte om nadere invulling te geven aan de vrijstelling van giften zonder dat deze gevolgen hebben voor de hoogte van of het recht op een uitkering. De gemeente Den Haag heeft daarom regels vastgesteld rondom de vrijstelling voor giften die mensen in de bijstand mogen ontvangen.

July 16, 2021

Samen met het Instituut voor Publieke Waarden en Society Impact verkent de gemeente of het mogelijk is om een Doorbraakhypotheek te ontwikkelen. Inmiddels zijn de voorbereidingen voor de start van de pilot Doorbraakhypotheek in volle gang. Als de pilot slaagt, kunnen Haagse inwoners met een laag of minimum inkomen de mogelijkheid krijgen om uiteindelijk een eigen woonplek te kopen.

July 16, 2021

De vakanties in (delen van) Nederland, België en Duitsland zijn begonnen. De grootste badplaats van Nederland maakt zich op voor een drukke zomer. Om de overlast van vorige zomer te voorkomen, geeft de gemeente Den Haag voor deze zomer een reisadvies: met het openbaar vervoer, fiets of scooter ben je het snelst bij het strand.

July 16, 2021

De nieuwe koers van de gemeente Den Haag, ‘Haags Samen Wonen’, die inzet op de realisatie van meer betaalbare woningen, werpt zijn vruchten af.

July 15, 2021

De gemeente komt sinds 2015 jaarlijks tientallen miljoenen tekort om alle uitkeringen van mensen die in de bijstand zitten, te kunnen betalen en krijgt hiervoor te weinig geld van het Rijk. Door een succesvolle juridische procedure wordt het tekort op de BUIG financiering 2015 en 2016 verkleind met € 22.018.900.

July 15, 2021

Ruim 600 huisartsen worden nadrukkelijk betrokken bij de aanpak van vrouwelijke genitale verminking (VGV). Dat is een van de onderdelen van het nieuwe actieplan ‘Aanpak Vrouwelijke Genitale Verminking in (regio) Den Haag’. Het stadsbestuur heeft het nieuwe actieplan gisteren (woensdag 14 juli) aan de gemeenteraad aangeboden.