Pers berichten

April 21, 2021

Een verdubbeling van het aantal zonnepanelen, het CO2 reductiedoel van is 35% gehaald, een unieke regenwateropslag onder het Cromvlietpark, 1342 nieuwe deelauto’s en alle vergunningen verleend voor de geothermiecentrale aan de Leyweg. Dit is slechts een greep uit de concrete resultaten in Den Haag uit de voortgangsbrief duurzaamheid.

April 19, 2021

Van 20 april tot en met 30 mei kunnen Hagenaars die een kinderfiets over hebben die fiets inleveren op verschillende locaties in de stad.

April 19, 2021

Samen met de wijk duurzame zonne-energie opwekken? Dat kan in Ypenburg. Hier leggen bewoners straks 400+ zonnepanelen op het dak van het Lyceum Ypenburg. Vrijdag overhandigde wethouder Liesbeth van Tongeren (Duurzaamheid en Energietransitie) het eerste zonnepaneel aan buurtbewoner en initiatienemer Richard van Vliet.

April 17, 2021

Speelplaats Melis Stokepark heeft een complete metamorfose ondergaan. Het is nu de grootste inclusieve speelplaats in stadsdeel Escamp en geschikt voor alle kinderen, met én zonder beperking. Op 14 april 2021 heeft wethouder Kavita Parbhudayal van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid de speelplaats officieel geopend door in een rolstoel het bijzondere speelparcours af te leggen

April 15, 2021

In navolging van de Kranenburgweg heeft de Vaillantlaan sinds vandaag een snelheidsmeterspaarpot. Deze snelheidsmeter bestraft niet maar beloont juist goed gedrag. Iedere auto die langsrijdt en zich aan de snelheidslimiet van 50 km per uur houdt, zorgt voor een klein bedrag in de digitale spaarpot.

April 9, 2021

Rotterdam en Den Haag trekken samen op om de Grand Départ van de Tour de France in 2024 of 2025 naar de Metropoolregio Rotterdam Den Haag te halen. De ambitie is om de proloog van de Tour in Rotterdam te laten verrijden, gevolgd door een etappe met start in Rotterdam en aankomst in Den Haag.

April 8, 2021

Bij integrale controles door het Haags Economisch Interventie Team (HEIT) zijn bij drie winkels in Den Haag goederen aangetroffen die gebruikt worden voor illegale hennepteelt. Deze goederen zijn in beslag genomen.