Pers berichten

October 21, 2021

De gemeente Den Haag helpt ADO Den Haag onder voorwaarden met een betalingsregeling zodat de club de licentie voor het betaald voetbal niet kwijtraakt per 1 november.

October 19, 2021

Op de Laan van Reagan en Gorbatsjov, naast het Internationaal Homomonument, zal vanaf dinsdag, 19 oktober de Pride Photo Tentoonstelling in Den Haag te zien zijn. De queer foto-expositie toont op 20 grote panelen een selectie uit de ruim 2.500 afbeeldingen die vanuit 40 landen werden ingestuurd.

October 15, 2021

De gemeente Den Haag is in samenwerking met Stichting Armoedefonds onlangs gestart met het uitdelen van gratis menstruatieproducten op verschillende locaties in de stad. Vrouwen en meisjes die niet voldoende geld hebben om zelf maandverband of tampons te kopen, kunnen hier gebruik van maken. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 10 meisjes en vrouwen soms geen geld heeft voor menstruatieproducten.

October 13, 2021

Het stadsbestuur gaat de komende tijd honderden extra woonruimtes realiseren voor mensen die op wachtlijsten staan om uit te stromen uit zorg- en opvanglocaties. Mensen die na een periode van zorg of begeleiding klaar zijn om zelfstandig te wonen en anders een sociale huurwoning toegewezen hadden gekregen, maar voor wie nu geen woonruimte beschikbaar is.

October 11, 2021

Veel gedupeerden van de toeslagenaffaire hebben schulden gemaakt doordat ze in de financiële problemen kwamen door de terugvorderingen van de Belastingdienst. In totaal wordt er 2.007.309 mln. van in totaal 3.702 vorderingen door de gemeente kwijtgescholden.

October 10, 2021

Extinction Rebellion zegt van 11 tot en met 18 oktober een actieweek te houden waarbij zij het politieke centrum van Nederland, Den Haag, willen blokkeren. Dat hebben zij groots aangekondigd op hun website en social media. Inmiddels heeft de organisatie een drietal demonstraties aangekondigd bij de gemeente voor 13, 14 en 15 oktober. Over hun overige acties weigeren zij informatie te geven.

October 10, 2021

Internationaal, nationaal en hier in Den Haag wordt morgen, Wereld Daklozendag, stil gestaan bij mensen die geen dak boven hun hoofd hebben. Wekelijks melden zo’n 70 mensen zich bij het daklozenloket. Een groep die niet alleen steeds groter wordt in onze stad, maar ook steeds langer gebruik maakt van de opvang.