Stichting Noordzeevis uit Scheveningen verwelkomt restaurant Fruits de Mer als ambassadeur

Op 7 maart heeft Stichting Noordzeevis uit Scheveningen een oorkonde uitgereikt aan restaurant Fruits de Mer in Voorburg. Het restaurant is ambassadeur geworden van de stichting en ontving de oorkonde omdat zij met passie streekproducten uit eigen Noordzee aanbieden.

In augustus is het restaurant overgenomen door Chefkok Stephan Nihot die tevens eigenaar is van het in Voorburg bekende restaurant Donati. Hij gaf aan dat ambassadeur worden van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen een stap in de goede richting is. Bij de volgende menukaart gaat het restaurant meer Noordzeevis op de kaart zetten.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen heeft als doel meer lokaal gevangen vis op de menukaart te krijgen. Scheveningen is altijd al een plek geweest waar de visserij leeft. Tegelijkertijd bevinden zich op veel lokale menukaarten op dit moment veel buitenlandse vissen zoals zalm en tonijn. Dit is zonde, want juist Noordzeevis is van hoge kwaliteit, vol van smaak en komt om de hoek aan wal.

Fotobijschrift: V.l.n.r. Joep Besselink, bestuurslid Stichting Noordzeevis uit Scheveningen, reikt de oorkonde uit aan Stephan Nihot, Eigenaar Fruits de Mer.

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.