Start bouwwerkzaamheden Noordboulevard Scheveningen

Den Haag, 19 november 2018. Werkzaamheden Noord Boulevard. Zand verplaatsing. FOTO GEMEENTE DEN HAAG/VALERIE KUYPERS

Een nieuwe mijlpaal in de vernieuwing van Scheveningen Bad. Deze week is aannemer Van Gelder gestart met de bouwwerkzaamheden aan de nieuwe Noordboulevard. De komende maanden zullen de contouren van het prachtige ontwerp steeds meer zichtbaar worden.  

In lijn met het zuidelijk deel van de Scheveningse boulevard (architect De Sola-Moralès) wordt de Noordboulevard ruim opgezet en krijgt een licht gebogen vorm. Bovendien wordt Scheveningen Bad een stuk groener. Ruime trappen en hellingbanen verbinden de boulevard met het strand.

“Zomer 2019 krijgt het publiek een geheel nieuwe Noordboulevard te zien. Vanaf komend strandseizoen wordt dit echt de plaats waar je moet zijn”, meent wethouder Revis. “Dit deel van de boulevard was toch een beetje het stille stuk, waar minder gebeurde. Deze vernieuwing zorgt voor dynamiek en kwaliteit. Echt, de boulevard wordt prachtig. Samen met het nieuwe winkel- en horecagebouw van Hommerson krijgt Scheveningen Bad weer de uitstraling van weleer. Een must see”.

En dit is, volgens Revis, nog maar het begin. ,,De komende jaren gaan we het hele gebied prachtig maken. Ook de Middenboulevard voor het Kurhaus ondergaat een metamorfose. Dit gaat samen met veel particuliere investeringen. Ook Legoland Discovery Centre wordt een aanwinst voor Scheveningen”.

Afstemming werkzaamheden 

Sinds eind 2017 wordt er al volop gewerkt op dit deel van Scheveningen. De oude boulevard inclusief de oude bebouwing van eigenaar Hommerson is gesloopt. Inmiddels is ook de nieuwe ondergrondse parkeergarage onder het complex gebouwd. De garage biedt straks plaats aan zo’n 700 auto’s en wordt in de toekomst ontsloten via de nieuwe entree aan de Zwolsestraat.

 

De gezamenlijke werkzaamheden maakt het binnen de bouwhekken een logistieke puzzel. De komende maanden bouwt Sprangers Bouwbedrijf het nieuwe winkel- en horecagebouw, terwijl Aannemer Van Gelder de herinrichting van de nieuwe Noordboulevard realiseert. Van Gelder begint met het plaatsen onder andere 150 keerwanden, om de boulevard op zijn plek te houden.

De Kust Gezond 

Onder het programma De Kust Gezond investeert de gemeente Den Haag de komende jaren flink in vernieuwing van het Haagse kustgebied. In Scheveningen Bad, Scheveningen Haven en ook Kijkduin wordt de buitenruimte aangepakt. Gelijktijdig zorgen investeerders voor nieuw woon- en werkaanbod en hoog aanbod aan voorzieningen.

Meer informatie op www.denhaag.nl/dekustgezond

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.