Stadsentree Haagse Loper bij CS nu mooi én droog!

Den Haag heeft er een stadsentree van allure bij. De Haagse Loper van Theresiastraat tot aan Spui heeft ter hoogte van de onderdoorgang bij het gebouw Rijnstraat 8, naast het Centraal Station richting binnenstad, mooie nieuwe bestrating gekregen. Ook is meteen de afvoer van regenwater goed aangepakt. Wethouder Rachid Guernaoui (Financiën, Integratie en Stadsdelen) verrichtte vanavond de officiële opening van deze belangrijke wandel- en fietsverbinding door samen met staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, en Sebald van Royen van bouwbedrijf BAM de lichtjes in de kerstboom langs deze route te ontsteken.

De onderdoorgang heeft nu hetzelfde type klinkers en patroon als op de Turfmarkt en Zwartebrug. In het deel tegenover de ingang van Rijnstraat 8 is de verlichting verbeterd en zijn er zitjes gekomen. Ook heeft de Haagse straatmuzikant Chuck Deeley – die in januari 2017 overleed en onlosmakelijk met deze plek is verbonden – er een permanent podium gekregen als bronzen beeld, gemaakt door beeldhouwer Vincent de Kievit.

“Met mooie en goed bestrate stadsentrees geven we mensen een warm welkom en een goede eerste indruk van onze prachtstad. Deze verbinding is een belangrijke schakel van de Haagse Loper. Uiteraard hebben we ook meteen de wateroverlast aangepakt. Die speelde deze entree nog wel eens parten. Ik bedank daarbij met name de ondernemers en de direct omwonenden voor hun geduld”, aldus wethouder Rachid Guernaoui.

De vervolmaking van deze stadsentree de Haagse Loper is te danken aan een samenwerkingsverband van het Rijksvastgoedbedrijf, gemeente Den Haag, bouwbedrijf BAM en aannemer HABO. “Mooi dat het werk op deze drukke plek – met zijn tienduizenden voorbijgangers per dag – netjes en op tijd is opgeleverd. Een leefbare stad met een aantrekkelijke buitenruimte is in het belang van iedereen”, aldus wethouder Rachid Guernaoui. “Sinterklaas is al druk in galop. En nu branden ook de eerste lichtjes in de kerstboom al. Kortom, Den Haag is klaar voor het winkel- en feestseizoen!”

foto : Vincent de Kievit

foto’s: Ministerie BZK

 

 

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.