Speciaal voor ouderen: Workshop DigiD en Mijn Overheid bij SeniorWeb Den Haag

SeniorWeb Den Haag houdt op woensdagmiddag 20 februari 2019 speciaal voor ouderen een workshop over DigiD en Mijn Overheid.

U heeft vast weleens gehoord van DigiD (digitale identificatie) en Mijn Overheid, of u heeft er (noodgedwongen) al mee te maken gehad. In deze workshop wordt uitgelegd uit wat het is, hoe u aan een DigiD komt, hoe u toegang krijgt tot Mijn Overheid, hoe u e.e.a. verder kunt gebruiken en wat de voordelen zijn. Het heeft in ieder geval alles te maken met de veiligheid van uw gegevens op internet en daar veilig mee omgaan. Het maakt het mogelijk om direct en te allen tijde veilig toegang te hebben tot uw gegevens, (digitale) informatie van de overheid, zoals belastingen (landelijke en regionale) en toeslagen, maar ook van ziektekostenverzekeringen, ziekenhuizen (bv voor afspraken en uw medisch dossier) en pensioenfondsen.

De workshop bestaat uit twee delen: in het eerste deel wordt e.e.a. uitgelegd en in het tweede deel kunt u indien gewenst oefenen met begeleiding. Neem uw laptop, tablet en/of smartphone dan mee.

De workshop wordt gehouden op woensdagmiddag 20 februari 2019 van 13:30 – 15:30 uur (inloop vanaf 13:00 uur) in Wijk- en dienstencentrum Het Trefpunt, Tesselsestraat 71, 2583 JH Den Haag (Duindorp), T 070 338 54 99. Goed bereikbaar met tram 12 (halte Tholensestraat) en bus 22 (halte Nieboerweg). Gratis parkeren in de omgeving. Er zijn twee gehandicaptenparkeerplaatsen.

De workshop kost €5. U kunt zich voor de workshop aanmelden door €5 over te maken op rekening NL28RABO0323159125 t.n.v. Stichting SeniorWeb Den Haag onder vermelding van “Workshop 20-02-2019”. U kunt ook op de middag gewoon komen en contant betalen, graag gepast.

Meer info:

Website: www.seniorwebdenhaag.nl
E-mail algemeen: info@seniorwebdenhaag.nl
E-mail cursussen: cursus@seniorwebdenhaag.nl
Telefoon algemeen en cursussen: 06 31 07 90 88

Stichting SeniorWeb Regio Den Haag is een volledige vrijwilligersorganisatie, die ouderen (50+) ondersteunt bij alles op het gebied van computer, laptop, tablet, smartphone, internet en digitalisering, met cursussen, workshops, inloopspreekuren, lezingen en open dagen. Voor en door senioren. SeniorWeb Den Haag is aangesloten bij de landelijke vereniging SeniorWeb.

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.