Shell-hoofdkantoor mogelijk weg uit Den Haag

Nu afschaffing van de dividendbelasting definitief van tafel is, is het is onzeker of Shell zijn hoofdkantoor in Nederland wil houden. Dat zegt Shell-bestuursvoorzitter Ben van Beurden in het Het Financieele Dagblad (FD), meldt mediapartner Omroep West  De energiereus is een Brits bedrijf, maar heeft zijn hoofdkantoor in Den Haag.
Shell heeft voor deze constructie gekozen in de veronderstelling dat de dividendbelasting zou worden afgeschaft, zegt Van Beurden. In oktober 2018 trok het kabinet dit voornemen na publieke druk weer in. Hierdoor kijkt Shell met andere ogen naar zijn huidige Brits-Nederlandse structuur, aldus de ceo.

Een eventueel vertrek van Shell, waarvoor volgens Van Beurden overigens geen concrete plannen bestaan, zou betekenen dat twee van de grootste bedrijven in de AEX-index hun hoofdkantoor uit Nederland weghalen. Een maand geleden kondigde Unilever, een multinational met dezelfde Brits-Nederlandse wortels, aan naar Londen te willen verhuizen, al ontkent het bedrijf dat dit te maken heeft met de dividendbelasting.

Lees meer via onze mediapartner: DenHaagFM

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.