Scheveningen Light Air Show eerste nieuwe lichtevent van The Hague HighLights

Voor het eerst in Nederland is op zaterdag 1 december een Light Air Show te zien. In de avondschemering presenteren vliegtuigen en helikopter een adembenemende Light Air Show boven zee. De Britse Twister Aerobic Team en Otto The Helicopter doen onder andere mee. Scheveningen Light Air Show wordt georganiseerd door Scheveningen Light Walk en is onderdeel van The Hague HighLights, een reeks van lichtevenementen van Feest aan Zee in november en december.

Henk Scholten, Feest aan Zee: “The Hague HighLights zet de stad aan zee in november en december letterlijk in de spotlights. We organiseren, speciaal voor Feest aan Zee, drie nieuwe lichtevenementen waarvan deze spectaculaire airshow er één is. Daarnaast haken we de reeds bestaande lichtevenementen; Turn on the Lights en Scheveningen Light Walk; aan. The Hague HighLights is daarmee een aanzet voor een terugkerend Haags lichtfestival in de wintermaanden.”

Truus van Amstel, organisator: “In het Britse Bournemouth heb ik een vergelijkbare airshow gezien, superspectaculair en nog nooit eerder in Nederland te zien geweest. Dit wilde ik daarom ook graag op Scheveningen organiseren. Omdat dit evenement afzonderlijk al een enorme aantrekkingskracht heeft, organiseren we dit een week voor Scheveningen Light Walk.”

Richard de Mos, wethouder: “Ik ben trots op dit ongelooflijk mooie onderdeel van ons themajaar Feest aan Zee. Het zet Scheveningen echt in de spotlights. Bovendien zijn zulke evenementen ook goed voor ons toerisme en meer banen.”

Waar en wanneer? Zaterdag 1 december 2018, 15.45 uur, vanaf het strand is het licht- en vuurwerkspektakel voor de kust te aanschouwen.

https://www.scheveningenlightairshow.nl/

Foto:  Paul Johnson Flightline UK

Feest aan Zee, 200 jaar badplaats Den Haag ~ Scheveningen

In 1818 bouwde Jacob Pronk het eerste badhuis op Scheveningen. Dit jaar biedt Den Haag haar inwoners en bezoekers een zee aan festiviteiten. De badplaats staat in de spotlights en de hele stad feest mee met festivals, exposities en voorstellingen. Bekijk het hele programma op feestaanzee.nl

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.