Nog precies 100 dagen tot Sail op Scheveningen

Vier dagen spektakel in de haven van Scheveningen
Vandaag is het nog precies 100 dagen tot de start van de eerste editie van Sail op Scheveningen. Van 20 tot en met 23 juni komen zo’n 30 bijzondere, grote zeilschepen uit 13 landen naar de haven van Scheveningen, omdat dit dan de finishplaats is van de Liberty Tall Ships Regatta. De organisatie van dit evenement, die in handen is van Stichting Sail op Scheveningen en de gemeente Den Haag, lichtte vanmiddag bij Catch by Simonis alvast een tipje van de sluier op over wat de bezoeker te wachten staat. Het is het grootste evenement van 2019 in Den Haag. Sail op Scheveningen verwacht dagelijks zo’n 60.000 bezoekers.

Bijzondere schepen uit alle windstreken
Het bijzondere van dit internationale maritieme evenement is dat de grote zeezeilschepen (waaronder diverse windjammers) niet alleen van dichtbij te bewonderen zijn, maar ook gratis te betreden zijn. De vloot bevat een unieke verzameling van marine zeilschepen uit de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, Oman, Roemenië en Frankrijk. Ook een aantal replica’s van schepen uit de Gouden Eeuw uit Spanje en Rusland zijn te bewonderen in de haven van Scheveningen. Van de 30 zeilschepen die naar Scheveningen komen, zijn er 7 nog nooit eerder in Nederland geweest. Wie een echt unieke zeilervaring op zee wil op doen, kan ook een kaartje kopen voor een vaartocht op één van de bijzondere schepen. Voor de zakelijke markt biedt het evenement daarnaast een uniek podium om relaties te ontmoeten.

Highlights programma
Donderdag 20 juni
10.00 uur: Sail-In Parade: binnenkomst van de gehele vloot

Vrijdag 21 juni
16.00 uur: Crewparade
17.15 uur: Prijsuitreiking van de Liberty Tall Ships Regatta

Alle dagen
11.00 – 22.30 uur: Gratis bezoek aan de schepen
Vaararrangementen voor zowel particulieren als de zakelijke markt (diverse afvaarttijden)
Straattheater op de kades en catering door lokale horecaondernemers
22.30 uur: Vuurwerk

Zondag 23 juni
16.00 uur: Sail-Out Parade: uitzwaaien van de schepen en haar bemanning

Trots dat Sail op Scheveningen naar Den Haag komt
Wethouder Richard de Mos (Evenementen, Economie) is er trots op dat Scheveningen opnieuw gastheer is van een internationaal maritiem evenement. “Dit soort grote evenementen is belangrijk voor de stad. Het is goed voor onze lokale economie en voor het imago van Den Haag als evenementenstad. Met Sail op Scheveningen laten we opnieuw zien dat we dé stad aan zee zijn met een prachtige 11 kilometer lange kust.”

Haagse krachten gebundeld
Het bijzondere van het evenement is dat dit grotendeels georganiseerd wordt door lokale organisaties. Door krachten te bundelen en nauw samen te werken, hebben die organisaties samen de kracht en capaciteit om een dergelijk groot evenement te organiseren. Dat de organisatie vandaag bekend maakte dat de Rabobank Regio Den Haag presenting partner van het evenement wordt, sluit dan ook uitstekend aan bij die gedachte.

Directievoorzitter Renata Brabander zette vanmiddag haar handtekening om deze samenwerking te bekrachtigen. “Sail op Scheveningen belooft een prachtig publieksevenement te worden waar we als Rabobank graag aan meedoen. Een stevige impuls voor werkgelegenheid, het merk Den Haag en geweldige ervaringen rond de haven.  Dat maken wij graag mede mogelijk, voor zowel inwoners als bezoekers van buiten de regio.”

Bereikbaarheid
Er is vanuit de organisatie van het evenement veel aandacht voor de bereikbaarheid van Scheveningen tijdens het evenement. Bezoekers worden gestimuleerd om met het OV of de fiets te komen. Daarnaast is er al gesproken met gebruikers van de haven en ook de direct omwonenden worden binnenkort geïnformeerd met een bewonersbrief. Kijk voor meer informatie over Sail op Scheveningen op www.sailopscheveningen.nl. Wilt u op de hoogte gehouden worden? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

Foto: Gemeente Den Haag 

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.