Nationale Kinderherdenking zoekt acteurs voor voorstelling

In Madurodam vindt op 4 mei de vierde Nationale Kinderherdenking plaats, een herdenking speciaal voor en door kinderen. Onderdeel van deze herdenking is een korte theatervoorstelling geregisseerd door Theater Na de Dam.

Voor de theatervoorstelling is Madurodam op zoek naar jonge toneelspelers die mee willen doen. “We zoeken kinderen tussen de tien en veertien jaar die enorm van toneelspelen houden”, zegt Marianne Aalders van Madurodam op Den Haag FM. “Aangezien de voorstelling gerepeteerd moet worden is het wel belangrijk dat ze in de meivakantie beschikbaar zijn.”

Laagdrempelig
“We willen op een laagdrempelige manier begrippen als herdenken, oorlog en intolerantie laten leven bij kinderen”, zegt Aalders. Volgens haar is er een groot verschil tussen de Nationale Kinderherdenking en de herdenkingen op de Dam en de Waalsdorpervlakte. “Bij de grote herdenkingen is er een veel strikter protocol, daarnaast worden er moeilijke woorden gebruikt die kinderen niet altijd begrijpen. Bij ons staat het kind centraal. Je ziet ook alleen maar kinderen op het podium, zij vertellen het verhaal.”

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.