Mohamed el Mokaddem leidt werkoffensief Taskforce +500

Mohamed el Mokaddem is programmadirecteur Taskforce 500+ (500 mensen extra per jaar uit de bijstand halen en aan een baan helpen) BSD frank.hitzert@denhaag.nl

Acht jaar niet gewerkt, verslaafd geweest, alleenstaand, de zorg voor opgroeiende kinderen, en financiële schulden op de koop toe: maakt een man of vrouw met zo’n persoonlijke geschiedenis kans om ooit nog aan een baan te komen? “Jazeker”, zegt Mohamed el Mokaddem (35), programmadirecteur van de nieuw opgerichte Taskforce +500. Onder deze naam gaat een nieuw en gezamenlijk werkoffensief van de wethouders Rachid Guernaoui (Werkgelegenheid) en Bert van Alphen (Sociale Zaken) van start; voortgekomen uit het coalitieakkoord ‘Den Haag, Stad van Kansen en Ambities’. Doel van de Taskforce +500: jaarlijks 500 Hagenaars éxtra uit de bijstand krijgen en aan een baan helpen, bovenop de reguliere opgave van 4000 mensen per jaar.

“Het is een grote ambitie”, vertelt El Mokaddem, “die een flinke inzet vergt van de stad en regio om het waar te maken”. De stad telt momenteel 26.000 mensen met een bijstandsuitkering, van wie er circa 20.000 langer dan 1,5 jaar in de bijstand zitten; de Taskforce +500 richt zich met name op dié mensen. “Inzicht krijgen in wie dat zijn, wat ze kunnen en wat ze nodig hebben om aan het werk te gaan: dat is een van de pijlers van onze programma-aanpak. Den Haag wil investeren in het ontwikkelen van mensen en hen op die manier duurzaam aan het werk helpen”, aldus El Mokaddem.

Binnenkort begint een reeks van bijeenkomsten van de Taskforce +500 met werkgevers en kandidaten in Den Haag en regio Haaglanden. El Mokaddem: “Perspectief creëren voor kandidaten doen we onder andere samen met werkgevers. In tal van sectoren zijn zij heel hard op zoek naar gemotiveerde mensen, in die zin hebben we het economische tij mee. Wie en wat zoeken werkgevers? Hoe kunnen wij ze beter helpen? Welke tips en suggesties hebben zij voor ons? Daarvoor dienen de bijeenkomsten. Ons gezamenlijke doel is immers om de goede match tot stand te brengen tussen kandidaat en werkgever – een echte match. Niet voor even, maar duurzaam”.

Mohamed el Mokaddem is directeur/eigenaar van Moveda management & advies. Hij was directeur HR & Public Affairs bij Koppert Cress en van 2014 tot 2017 wethouder Sociale Zaken van de gemeente Westland. In die hoedanigheid heeft hij veel samengewerkt met de gemeente Den Haag op het gebied van SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid).

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.