Lancering gratis wifi op Haagse Markt

DEN HAAG - Introductie van Publicroam op de Haagse Markt. FOTO EN COPYRIGHT GEMEENTE DEN HAAG/HENRIETTE GUEST

De Haagse Markt biedt als eerste publiekslocatie in Nederland de nieuwe wifi-dienst Publicroam aan. Bezoekers van de bekendste en grootste warenmarkt van Nederland kunnen nu gratis en veilig van wifi gebruikmaken. Wethouders Richard de Mos (Economie) en Rachid Guernaoui (ICT) hebben vandaag het nieuwe Publicroam op de Haagse Markt officieel gelanceerd. De beide stadsbestuurders deden dit door de borden te onthullen die het publiek op de nieuwe dienst wijzen.

De gemeente Den Haag ondersteunt een veilig gebruik van internet. Cyber security is onlosmakelijk verbonden met de stad van Vrede & Recht. Ook veilig wifi hoort daarbij. Daarom heeft de gemeente het initiatief tot het aanbieden van de nieuwe dienst Publicroam genomen. “Wij gaan Publicroam ook aanbieden in alle eigen panden van de gemeente”, aldus wethouder Rachid Guernaoui (Gemeentelijke Organisatie en ICT).

“Met gratis wifi komen we tegemoet aan een lang gekoesterde wens van de marktondernemers”, vult collega-wethouder Richard de Mos (Economie) aan. “Met deze gratis wifiverbinding laat de Haagse Markt opnieuw zien de absolute topmarkt onder de grote Europese warenmarkten te zijn”.

Met Publicroam komt de gebruiker na één keer inloggen veilig en gemakkelijk op wifi. Publicroam is gebouwd op basis van de reeds langer bewezen concepten van Eduroam (veilig wifi voor studenten wereldwijd) en Govroam (veilig wifi voor ambtenaren).

Publicroam biedt nu een veilige oplossing om makkelijk op een gast-wifi-netwerk te komen. Bezoekers melden zich eenmalig aan en krijgen per SMS een inlogcode. Als die eenmaal is ingevoerd op smartphone, tablet of ander apparaat, krijgt de gebruiker vervolgens overal toegang tot wifi op andere locaties die ook gast-wifi aanbieden. “Het grote voordeel is dat je geen open wifi-netwerk meer gebruikt. Hierdoor ben je minder kwetsbaar voor aanvallen van hackers die relatief eenvoudig kunnen ‘meeluisteren’ op open wifi-verbindingen”, aldus ICT-wethouder Guernaoui.

[foto 1: wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui samen met ondernemers van de Haagse Markt]

[foto 2: wethouders Richard de Mos en Rachid Guernaoui lanceren Publicroam]

foto’s: Gemeente Den Haag/Henriëtte Guest;

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.