John Blok “Spelers dachten ineens dat ze heel goed waren”

(L-R) coach John Blok of Scheveningen

Trainer John Blok (foto) was na afloop van het duel zaterdag thuis tegen Rijnsburgse Boys volkomen begrijpelijk niet blij. Hij zag zijn ploeg een comfortabele 3-0 voorsprong alsnog prijsgeven en Scheveningen moest zelfs met een 3-4 nederlaag van het veld stappen.

Blok: ,,Bij die 3-0 voorsprong deden wij niet meer de dingen die we moesten doen. Iedereen wilde ineens beslissende passes geven of zelf een doelpunt maken, terwijl er daarvoor eigenlijk helemaal niets aan de hand was. Ik ben echt pissig, want zoiets kan echt niet”

Wisselen

,,Bovendien moest ik ook nog eens noodgedwongen Mitchell De Vlugt en Jari de Jong wisselen”, gaat Blok verder. ,,Mijn spelers dachten kennelijk ineens dat ze heel goed waren en wilden een soort ‘galery play’ spelen, maar Rijnsburg gaf niet op en zeker niet na de 3-1. En bij de stand van 3-0 hadden we ook de 4-0 moeten maken en dan was het klaar en over geweest.”

Belachelijk

,,Maar dit was echt belachelijk”, oordeelde de Scheveningen-trainer terecht hard. ,,We verloren ineens alle duels en er werd vaak aan de verkeerde kant gedekt, zeker bij Jongeneelen. Er werd in de tweede helft ook niet meer naar de coaching geluisterd en de taken werden niet meer goed uitgevoerd. Kortom: er werd heel onvolwassen gevoetbald. Zoiets mag gewoon niet gebeuren. En dus kregen we de rekening gepresenteerd.”

 

Bron: Haaglanden Voetbal 

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.