In 2019 opnieuw zomerterrassen in de Reinkenstraat

Wethouder Richard de Mos (Buitenruimte) laat namens het Haagse college weten dat ook in 2019 weer zomerterrassen in de Reinkenstraat geplaatst mogen worden. De ondernemers kunnen hun terrassen tussen 1 juni en 1 oktober 2019 openen.

Onderzoek na proef in 2018

Het besluit is genomen naar aanleiding van de proef in 2018. In totaal hebben afgelopen zomer zes ondernemers een terras geplaatst. Na afloop van de proefperiode is, in nauw overleg met de bewonersorganisatie, een onderzoek gedaan naar de ervaringen van de omwonenden en ondernemers. Van alle 261 respondenten hebben 77% positieve ervaringen gedeeld of zelfs een compliment over de proef met de terrassen gegeven. De terrassen geven een gezellige sfeer, zijn goed voor de ondernemers en maken de straat leuker. In 2019 zal de gemeente ook aandacht besteden aan genoemde negatieve aspecten. Hierbij gaat het vooral om het voorkomen van overlast en zorgen voor voldoende doorgang op de stoep.

‘Wij willen meer kansen geven aan ondernemers, vooral door hun meer ruimte te geven. De zomerterrassen in de Reinkenstraat zijn niet alleen een mooie kans voor de ondernemers, maar ook gezellig voor bewoners en bezoekers‘, aldus wethouder Richard de Mos.

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.