Haagse Stadspartij: “Maak de Voedselbank niet dakloos”

De Haagse Stadspartij is geschrokken van het bericht dat de Voedselbank Haaglanden dakloos dreigt te worden. In schriftelijke vragen word het college opgeroepen om de Voedselbank Haaglanden een nieuwe locatie aan te bieden.

In AD Haagsche Courant verscheen het bericht dat de Voedselbank over drie maanden het distributiecentrum aan de Boomaweg moet verlaten. Raadsleden Peter Bos en Fatima Faïd van de Haagse Stadspartij vinden dat zeer zorgelijk en pleiten voor een vervangende locatie. Faïd: “De Voedselbank is helaas onmisbaar voor duizenden Hagenaars die het niet breed hebben. Wekelijks worden 2.000 voedselpakketten verstrekt aan mensen die onder de armoedegrens leven. Armoede is een groot probleem in Den Haag en de Voedselbank is al 15 jaar een belangrijke partner van de gemeente als het gaat om het tegengaan van armoede.”

Leveranciers en particulieren doneren hun overschotten die ze niet meer kunnen verkopen aan de Voedselbank. Peter Bos: “Dankzij de Voedselbank wordt voedselverspilling tegengegaan, ook dat is een reden om te pleiten voor voortzetting van de Voedselbank.”

De raadsleden roepen het college op om de Voedselbank een nieuwe locatie aan te bieden.

 

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.