Haagse India Sardjoe Nederlands Kampioen Breakdance

Als jongedame je mannetje staan in een discipline met voornamelijk mannelijke deelnemers is niet simpel. Dat maakt de prestatie van de Haagse India Sardjoe alleen maar mooier! Zij is zondag 2 december tijdens de finales van de Nederlandse Breakdance League(NBL) Nederlands kampioen geworden in de gevorderdencategorie t/m 12 jaar en daarmee gekwalificeerd voor het evenement Paris Battle Pro in Frankrijk.

De 12-jarige Sardjoe, beter bekend als B-girl India, heeft zich in het afgelopen seizoen met vlag en wimpel weten te kwalificeren voor de finales van de NBL door 2 voorrondes én de halve finale van deze competitie te winnen. Tijdens deze halve finale van de NBL, die traditiegetrouw in de I Love Hiphop Area tijdens Parkpop gehouden wordt, zag je haar scherpheid al in actie. Zij heeft haar vorm vast kunnen houden en is afgelopen weekend tijdens de finale uitgeroepen tot beste breakdancer van Nederland t/m 12 jaar. Met deze overwinning is zij gekwalificeerd voor het wereldkampioenschap voor jonge breakdancers genaamd Paris Battle Pro. Op 23 februari 2019 wordt zij dan ook in Parijs verwacht om Nederland in deze competitie te vertegenwoordigen.

Als we haar trainer Ton Steenvoorden moeten geloven is er niemand bij haar vaste trainingsplek in het Haags Hiphop Centrum verrast dat India heeft gewonnen. “India is op de dansvloer een echte killer en stopt pas wanneer zij de jury, het publiek én haar tegenstander heeft overtuigd dat zij de betere danser is. Ze is gedisciplineerd, zelfverzekerd, heeft techniek, ritme en een hele natuurlijke flow en energie” aldus Steenvoorden. India maakt onderdeel uit van een groep toptalenten op breakdance gebied van het Haags Hiphop Centrum genaamd de H3C Heavy Hitters. Samen met haar groepsgenoten doen zij mee aan breakdance competities in binnen- en buitenland.

www.Breakdanceleague.nl
www.Haagshiphopcentrum.nl
www.Battle-pro.com

Foto: Raemy Abdelsalam

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.