Gemeente Den Haag en ANWB stimuleren elektrisch vervoer

Wethouder Liesbeth van Tongeren (Den Haag) gaat samen met de ANWB aan de slag voor meer schoon, stil elektrisch vervoer stimuleren. Tijdens de ANWB proefritten dag heeft de wethouder vandaag de eerste connector aan een van de Haagse ambassadeurs E-vervoer gegeven. Zo’n connector legt drie maanden lang ritgegevens vast om de bestuurder een advies op maat te geven. In het advies op maat staat wanneer een elektrisch auto een goede oplossing zou zijn en wat dat zou kosten.

Wethouder Liesbeth van Tongeren: “Mensen in Den Haag willen graag schone lucht en minder lawaai. Ik vind het belangrijk om mensen aan te moedigen over te gaan op elektrisch rijden. Dat is voor alle inwoners fijn.

Dit ANWB pakket wordt in je huidige auto gekoppeld. Drie maanden lang krijgt een inwoner van Den Haag of ondernemer met een taxi’s of bestelauto gratis een connector. Na de drie maanden kan de inwoner of ondernemer de connector in zijn auto houden. Met het gebruik van de connector krijgt de bestuurder feedback krijgen op zijn rijgedrag en tips om dit te verbeteren.

Gemeente Den Haag stelt 1.000 connectors gratis beschikbaar voor bewoners en ondernemers in Den Haag. “Den Haag is een uitstekende stad voor elektrische auto’s. De stad heeft een uitgebreid netwerk van laadpalen op straat en in parkeergarages. Dus je vindt altijd wel een plek om te laden”, aldus wethouder Van Tongeren.

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.