Gemeente Den Haag en ANWB lanceren advies op maat over elektrisch vervoer

Wethouder Liesbeth van Tongeren van de Gemeente Den Haag opent het evenement “Proefrittendag” en overhandigt op 5 oktober de eerste connector aan een van de elektrische ambassadeurs uit de stad. Zo’n connector legt ritgegevens vast om na drie maanden een advies op maat aan de bestuurder te geven.

In het advies op maat staat of een elektrisch auto aan de mobiliteitsbehoefte voldoet en wat de kosten zijn van het gebruik van het voertuig.

Tijdens de proefrittendag van de ANWB voor elektrische personenauto’s wordt de connector gelanceerd en kunnen geïnteresseerden een proefrit maken met een elektrische auto.

De ANWB heeft dit pakket ontwikkeld die aan de huidige auto gekoppeld wordt. Voor een periode van drie maanden krijgt een inwoner van Den Haag of ondernemer (ook taxi’s en bestelvoertuigen) gratis een connector in de auto. Na de drie maanden mag de inwoner of ondernemer de connector in zijn auto houden voor nog eens negen maanden. In deze maanden zal hij feedback krijgen op rijgedrag en tips om dit te verbeteren. Het pakket is gratis in een beperkte oplage beschikbaar voor bewoners en ondernemers in Den Haag. De gemeente investeert in dit initiatief van de ANWB om meer inwoners uit Den Haag uit te nodigen om over te stappen op elektrische vervoer. Dat draagt onder meer bij aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in de stad.

Alle elektrische auto’s onder de € 50.000 staan ter beschikking. Mensen kunnen van te voren een tijd reserveren om een proefrit te maken in een auto naar keuze. Ze worden begeleid door een vrijwilliger van de ANWB, een van de elektrisch ambassadeurs. Tijdens de testdagen op 5 en 6 oktober is er een plein waar mensen informatie kunnen krijgen en een globale berekening voor een elektrische auto kunnen ontvangen. Ook de gemeente Den Haag is aanwezig om informatie te geven over het openbaar laadnetwerk in de stad en het elektrisch autodelen. Particulieren kunnen zich binnenkort opgeven voor een testrit met een elektrische auto.

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.