Geef zwerfjongeren in Den Haag een fijne kerst!

Jongerenproject OPstap Den Haag nodigt je uit om zwerfjongeren in Den Haag een fijne kerst te bezorgen. Op woensdag 19 december 2018 om 17.00-21.00 uur wordt er een gezellige kerstbijeenkomst georganiseerd voor dak- en thuisloze jongeren in het Stadsklooster op het adres Westeinde 101-A, Den Haag. Zij mogen daar gratis aan deelnemen en jij bent van harte uitgenodigd om daar tegen betaling bij aan te sluiten. Op het programma staat een leuke ontmoeting met de jongeren, een drie-gangen diner, bingo en karaoke. Een entreekaartje kost €20,- per persoon. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar het project OPstap Den Haag, zodat we ook in 2019 thuisloze jongeren kunnen blijven helpen. Meer informatie en aanmelden via opstap@maraprojecten.nl.
In Nederland zijn veel jongeren genoodzaakt iedere nacht weer een nieuwe slaapplaats te vinden. Alleen al in Den Haag zijn er tussen de 500-600 zwerfjongeren (die bekend zijn bij de hulpverlening). Zij zwerven maanden en soms zelfs jaren van het ene tijdelijke adres naar het andere. Veel zwerfjongeren hebben problemen. De eventuele vrienden die de jongeren op straat hebben, zijn losse contacten en zij ondernemen weinig met elkaar. Terwijl zij, net als hun niet-thuisloze leeftijdsgenoten, wel behoefte hebben aan sociale contacten, om eens naar de bioscoop te gaan, te poolen of om te skeeleren.
OPstap activeert zwerfjongeren door hen in contact te brengen met jonge vrijwilligers. Samen met hen ondernemen de zwerfjongeren allerlei sportieve en culturele activiteiten (één-op-één of in een groep). Door samen dingen te doen, ontstaan er contacten waar zwerfjongeren op terug kunnen vallen. Contacten met mensen van buiten het hulpverleningscircuit en de straat zijn belangrijk om een nieuwe start te maken.
Voor meer informatie over het project OPstap Den Haag kijk op www.maraopstap.nl of neem contact op met Hester Talsma via opstap@maraprojecten.nl, 06-38282955. Lukt het je niet om bij de kerstbijeenkomst aanwezig te zijn, dan kan je het project ook via een gift ondersteunen. Dit kan door geld over te maken naar IBAN: NL51 INGB0002815885 t.n.v. Stichting Mara onder vermelding van “Gift Mara t.b.v. project OPstap Den Haag”. Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage en uiteraard ook fijne feestdagen toegewenst.

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.