Friday Night Jazz met trompettist Ack van Rooyen en trombonist Bart van Lier

Elke tweede vrijdag van de maand (m.u.v. juli en augustus) vindt in Muzee Scheveningen een optreden plaats in de serie Friday Night Jazz. De geweldige sfeer, goede akoestiek en het gezellige museumcafé zorgen keer op keer voor een bijzondere muzikale ervaring, zowel bij het publiek als bij de musici.

Op 8 februari aanstaande speelt in Muzee een bijzondere combinatie van twee Nederlandse jazzgiganten, te weten trompettist Ack van Rooyen en trombonist Bart van Lier.

Als we terugkijken naar de jaren zeventig van de vorige eeuw zag de situatie voor jazzmuzikanten in Nederland er compleet anders uit dan anno 2019. Er waren nog geen jazzopleidingen, er was overal werk genoeg, bij de omroep, in de studio’s en in de talloze jazzclubs en festivals in binnen- en buitenland.
Uit die tijd kennen Ack en Bart elkaar heel goed. Zij speelden samen bij onder andere de Skymasters, het Metropole Orkest, Peter Herbolzheimer, James Last en op het North Sea Jazz Festival.

Ack is de oudste nog actieve jazzmuzikant in ons land die het hele spectrum van de jazz bewust heeft meegemaakt en er deel van was. Samen met broer Jerry hoorde hij in New York al de bebop in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Bij het United Jazz+Rock Ensemble tourde hij door heel Europa en ook zijn intieme duospel met piano en bugel is onuitwisbaar mooi.
Als docent aan verschillende conservatoria en workshops heeft Ack zijn stempel gedrukt op twee generaties jazzmuzikanten. Hij is nog altijd actief en speelt ook nog regelmatig in Duitsland.

De jongere Bart van Lier behoort tot de top van de jazztrombonisten in Europa. Hij heeft een enorme staat van dienst waaronder in de bovengenoemde big bands, zijn solistisch werk in kleinere bezettingen en als docent aan het Conservatorium van Amsterdam.
Bart was ook jarenlang werkzaam bij het Metropole Orkest.

Oude tijden herleven met deze twee fantastische solisten, begeleid door Juraj Stanik aan de vleugel, Ruud Ouwehand aan de bas en Hans Braber op drums.

De entreeprijs voor dit concert is € 15. Houders van een Ooievaarspas ontvangen 50% korting. Het museumcafé van Muzee is op 8 februari vanaf 19.30 uur geopend. Aanvang van het concert is 20.30 uur. Entreekaarten zijn verkrijgbaar via de website www.muzeescheveningen.nl of bij de receptie van het museum. Adres Muzee Scheveningen: Neptunusstraat 92 te Scheveningen. Via de website van Muzee kan men zich inschrijven op een nieuwsbrief.

De volgende Friday Night Jazzconcerten in Muzee Scheveningen vinden plaats op vrijdag 8 maart, vrijdag 5 april, vrijdag 10 mei en donderdag 20 juni 2019.

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.