Dol op Scheveningen. Muzikaal Matinee in Muzee met Hans Steijger en Jeannette Scheffer

Hans Steijger en Jeannette Scheffer

Tekstschrijver en componist Hans Steijger is een echte muzikale duizendpoot. Op piano begeleidde hij onder andere Wieteke van Dort, Liesbeth List, Lenette van Dongen, Vera Mann en Karel de Rooij. Hij produceerde en regisseerde menig cabaretesk programma voor grote bedrijven. Als componist en tekstschrijver schreef hij wel honderd liedjes over Den Haag, Scheveningen, Voorburg en het Benoordenhout. En nog onlangs trad hij op samen met Paul van Vliet.

In Scheveningen is Steijger inmiddels geen onbekende meer. In de film van Bob Entrop ‘Het Wonder van Scheveningen’ zong het Vissersvrouwenkoor zijn lied ‘En daarom ben ik dol op Scheveningen’. In diezelfde film was hij zelf ook te zien op piano in een historische tram op de Scheveningseweg, met het lied ‘De Zomertram’ van Wim Sonneveld.
In juni ontving Steijger een keur aan Haagse en Scheveningse artiesten op het podium van Muzee waarbij het publiek werd verwend met liedjes van alle tijden over Scheveningen. Het was een schot in de roos want publiek en artiesten waren na afloop laaiend enthousiast.

Reden genoeg voor Muzee om Steijger uit te nodigen twee nieuwe muzikale zondagmiddagen te verzorgen.
Dit doet hij op zondag 18 november met een reprise in maart 2019, samen met zangeres/comedienne Jeannette Scheffer die in Scheveningen woont en werkt en inmiddels kind aan huis is in Muzee. Bijna tien jaar terug traden Steijger en Scheffer samen met kunstenaar/zanger Frans de Leef op onder de naam ‘Carpe Diem’ en brachten Cabaret Chantant met een sterk Haags karakter.

Ze verheugen zich enorm op deze hernieuwde samenwerking. Kom genieten van deze middag vol muzikale schoonheid en gezelligheid met alle aandacht voor oude, nieuwe, bekende en onbekende liedjes over Scheveningen, prettig op smaak gebracht met amusante feiten en weetjes.

Entree
Muzee Scheveningen is op zondag 18 november vanaf 12.00 uur voor het publiek geopend. Aanvang van het concert is 15.30 uur. De toegangsprijs voor dit concert bedraagt € 14. Houders van een Ooievaarspas ontvangen 50% korting.
Entreekaarten zijn verkrijgbaar via de website www.muzeescheveningen.nl of bij de receptie van het museum. Adres Muzee Scheveningen: Neptunusstraat 90-92 te Scheveningen.

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.