Den Haag maakt werk van hergebruik plastic verpakkingen en drinkpakken

Plastic verpakkingen en drinkpakken zijn waardevolle materialen waarvan nieuwe producten gemaakt kunnen worden. In Den Haag wordt plastic daarom apart opgehaald en verwerkt. Om nog meer plastic in te zamelen, is de gemeente gestart met het verzamelen van plastic uit het restafval.

Wethouder Liesbeth van Tongeren: “Thuis plastic en drinkpakken apart houden en in de juiste bak gooien is de beste manier om deze materialen te recyclen. Dit plastic is vaak schoner dan het plastic dat pas later uit al het afval gevist wordt. Het plastic verzamelen uit restafval is een mooie aanvulling want dan halen bedrijven de rest van het plastic en de drinkpakken eruit.”

Meer plastic verpakkingen en drinkpakken uit het restafval halen

Afvalverwerkingsbedrijf AVR gaat, in een speciale scheidingsinstallatie, plastic verpakkingen en drinkpakken uit het Haagse restafval halen. Hierdoor hoeft minder afval de verbrandingsoven in en worden de plastic verpakkingen en drinkpakken gerecycled. Dat spaart het milieu. Van het opgehaalde materiaal worden bijvoorbeeld nieuwe drinkflesjes, verpakkingen, speelgoed en automaterialen gemaakt worden.

Thuis afval scheiden blijft belangrijk

De gemeente blijft daarnaast bewoners stimuleren om hun plastic verpakkingen en drinkpakken apart te houden. Het aantal containers voor plastic en drinkpakken in de stad wordt de komende jaren uitgebreid.

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.