De John Blankensteinprijs zoekt pareltjes in voortgezet onderwijs

Rainbow Flag

Bij goed onderwijs begint alles! Meld hier prijzenwaardige initiatieven, mensen of organisaties die de genderdiversiteit en lhbti+ acceptatie binnen het onderwijs versterken of vergroten! Namens dé Regenbooggemeenten van de regio Haaglanden, reikt dit jaar de Haagse Wethouder Bert van Alphen de John Blankensteinprijs 2018 uit op Paarse vrijdag, 14 december.

De John Blankensteinprijs Deze jaarlijkse lhbtI+-emancipatieprijs is in het leven geroepen door de gemeente Den Haag om bijzondere initiatieven te stimuleren en extra aandacht te geven. Hij is vernoemd naar de scheidsrechter John Blankenstein. De oud-scheidsrechter kwam openlijk uit voor zijn homoseksuele geaardheid en heeft veel betekend voor de lhbti+’ers in de samenleving.

Hét kenniscentrum voor LHBTI+ emancipatie; COC Haaglanden werkt samen met de Regenbooggemeenten: Den Haag, Zoetermeer, Westland, Delft, Leidschendam-Voorburg en DWH Delft aan een sterk beleid voor een veilige leef- en werkomgeving in de lhbti+community en om heternormativieit uit te bannen en te laten zien dat in onze regio iedereen gelijk is. Op meerdere momenten in het jaar zoals ook op Coming out Day, maken zij samen een krachtige vuist om hun inwoners te laten voelen en zien dat zij homo-emancipatie serieus nemen en ondersteunen. Met deze prijs in het bijzonder versterken zij de inzet van mensen in hun gemeente en staan erachter dat iedereen zichzelf mag zijn ongeacht seksuele oriëntatie en genderidentiteit.

Voortgezet onderwijs De John Blankensteinprijs heeft dit jaar het thema Voortgezet onderwijs. De organisatie roept op om initiatieven die de sociale acceptatie van lhbti+ ‘s op scholen in het voortgezet onderwijs vergroten, aan te melden! Het voortgezet onderwijs, is dé plek waar jongeren zich sociaal veilig moeten voelen. Een veilige school geldt ook voor lhbti+-jongeren. Hoe wordt er op school over homo’s, lesbo’s, bi’s, transgenders en intersekse personen gesproken? Kunnen zij zichzelf zijn? Is het veilig genoeg om uit de kast te komen als je lhbti+ bent? Met welke actie is de sfeer op school verbetert, zodat iedereen zichzelf kan zijn of je nou hetero, homo, lesbo, bi, transgender, een intersekse persoon of in dubio bent? Mooie initiatieven zijn waardevol en kunnen een voorbeeld zijn voor anderen. Ken je een prijzenswaardige school, organisatie of persoon die de aandacht verdient? Niet alleen krijgt de winnaar van de John Blankensteinprijs de eer, maar ook een kunstwerk en een mooi bedrag om het initiatief extra kracht bij te zetten

De winnaar van 2017 was Scouting De Lier, Volgens de jury getuigt het initiatief van Scouting De Lier van lef om sociale acceptatie van LHBT’ers bij de scouting zowel in de gemeente Westland als landelijk op de kaart te zetten.

Meer informatie over de voorwaarden van de John Blankensteinprijs staat op www.cochaaglanden.nl

Datum uitreiking: 14 december 2018 Uiterste inzenddatum: 16 november 2018

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.