De Inspecteur W.P. Blokpoelschool en De Opperd winnen de Haagse Onderwijs Prijs 2018

De Haagse Onderwijs Prijs is dit jaar toegekend aan het voltallige personeel van twee Haagse scholen: De Opperd en de Inspecteur W.P. Blokpoelschool. Het personeel op deze scholen slaagt er in om kwetsbare kinderen met gedrags- en persoonlijkheidsproblemen, hechtingsproblemen, autisme, ADHD, ADD of een angststoornis ondersteuning te bieden die ze nodig hebben. De Haagse Onderwijs Prijs werd dit jaar voor de tiende keer georganiseerd.

Het werken op deze scholen vraagt veel van het personeel: geduld, empathie, doorzettingsvermogen en liefde voor het vak. Leerkrachten, onderwijsondersteuners en onderwijsassistenten in de groep, maar ook de conciërge, de administratieve medewerkers, de psycholoog, de directeur, de intern begeleiders, de gedragsspecialisten en de schoolmaatschappelijk zetten zich dagelijks in om de kinderen op weg te helpen naar een kansrijke toekomst.

Wethouder Saskia Bruines (Onderwijs) reikte de Haagse Onderwijs Prijs uit tijdens de opening van het nieuw schooljaar. De prijs bestaat uit een beeldje van Emma Dekker en een geldbedrag van € 5.000 voor een workshop naar keuze. Deze prijs wordt elk jaar uitgereikt aan een school of opleiding die zich op een bijzondere manier inzet voor talentontwikkeling.

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.