COC Haaglanden zoekt Hagenaars

Rainbow Flag

Onbekommerd jezelf kunnen zijn in je eigen dorp of stad, op straat, op school en op het sportveld. Dat is wat alle mensen willen, ook ‘roze’ mensen. Tijdens Coming Out Day laten de gemeenten zien dat zij daaraan hun steentje willen bijdragen.

COC Haaglanden helpt de gemeenten daar graag bij. De werkgroep Politiek heeft contact met raadsleden, wethouders en ambtenaren en helpt de gemeente een LHBTI-vriendelijk beleid te voeren.

De gemeente kan de belangen en wensen van LHBTI’s, lesbische, homoseksuele en biseksuele mensen, transgenders en mensen met een intersekseconditie, serieus nemen: het hijsen van de regenboogvlag op 11 oktober, stimuleren van scholen en sportverenigingen om voorlichtingslessen te organiseren, het aanleggen van een regenboog-zebrapad of overleg met de politie over de veiligheid in de openbare ruimte.

Om de gemeenten zo goed mogelijk te kunnen helpen is het belangrijk dat er vrijwilligers uit elke Haaglanden-gemeente deelnemen aan de werkgroep, dus ook uit Den Haag. Wie wil bijdragen aan een goed leefklimaat voor LHBTI’s en belangstelling heeft voor gemeentelijke politiek, is daarom van harte welkom. Interesse? Meld je aan via politiek@cochaaglanden.nl.

 

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.