Cirque du Soleil komt naar Den Haag

Zürich, 5 oktober 2018. Wethouder Richard de Mos op bezoek bij Cirque du Soleil in Zwitserland. Het circus komt voor de komende jaren naar het Malieveld in Den Haag. Foto Martijn Beekman / gemeente Den Haag

Met trots kan de gemeente Den Haag aankondigen dat het grote en internationaal beroemde Cirque du Soleil naar Den Haag komt. De eerste keer dat Cirque du Soleil naar de hofstad komt is in het najaar van 2019. Welke show er volgend jaar te zien is, wordt in maart 2019 bekend. Dan gaat ook de kaartverkoop van start.

Wethouder Richard de Mos (Economie en Evenementen) is uiteraard blij met het binnenhalen van dit immens populaire circus. “Dit is voor onze stad natuurlijk geweldig. Wekenlang staat het Malieveld in het teken van Cirque du Soleil, een absolute topattractie. Wereldwijd zijn de shows altijd erg goed bezocht. We bieden meer ruimte aan toerisme en evenementen, en dit is nou zo’n evenement dat voor veel bezoekers van ons mooie Den Haag gaat zorgen. Ik ben trots dat we samen met terreineigenaar Staatsbosbeheer gastheer zijn van Cirque du Soleil en dat de organisatie in ons de Nederlandse locatie voor de toekomst ziet.”

Franck Hanselman, Cirque du Soleil’s company manager: “Cirque du Soleil komt naar het Malieveld in Den Haag met een Big Top show in 2019 en met de wens om de tien jaar daarna met regelmaat terug te komen.” Senior Promotor Frederik van Alkemade van Mojo Concerts bevestigt: “Een Cirque du Soleil Big Top show is een triple A evenement, hierbij past een terrein met eenzelfde status. Het Malieveld heeft dat in mijn ogen; een centraal gelegen schitterend en pas vernieuwd terrein dat makkelijk te bereiken is met het openbaar vervoer. Met de gemeente Den Haag werken we met een partner die openstaat voor een culturele verrijking als deze.”

De Cirque du Soleil Entertainment Group, oorspronkelijk samengesteld in 1984 uit 20 straatartiesten, heeft de circuskunsten volledig opnieuw uitgevonden en is uitgegroeid tot een wereldleider in live entertainment. De Canadese organisatie, opgericht in Montreal, heeft reeds meer dan 180 miljoen toeschouwers verwondering en genot gebracht met producties in 450 steden in 60 landen. Cirque du Soleil Entertainment Group heeft momenteel 4.000 mensen in dienst, waaronder 1.300 kunstenaars, afkomstig uit bijna 50 landen.

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.