ChristenUnie/SGP en D66 maken actieplan tegen verkeersoverlast Scheveningen

De Haagse fracties van de ChristenUnie/SGP en D66 slaan de handen ineen om jarenlange problemen met verkeersoverlast richting het Scheveningse strand aan te pakken. Raadsleden Pieter Grinwis (ChristenUnie/SGP) en Dennis Groenewold (D66) hebben een actieplan opgesteld om de overlast en snelheidsovertredingen op Scheveningen aan te pakken.

“De Scheveningers hebben recht op een verkeersveilige zomer zonder al dat geluidsgeweld”, aldus Grinwis. De partijen doen verschillende voorstellen, zoals flitspalen, matrixborden en ‘beach hosts’ die motorrijders op lawaaierig rijgedrag kunnen aanspreken. “In het centrum van Den Haag kennen we fietscoaches in de Grote Marktstraat die toezien op een juiste stalling van de fietsen en ook advies geven. Wij zouden graag zien dat dit concept ook op het Scheveningse strand wordt ingezet op stranddagen”, staat in het actieplan.

BOA’s meer bevoegdheden
De partijen stellen voor dat BOA’s de bevoegdheid krijgen om verkeersovertredingen te handhaven. “Wij stellen voor om voortvarend aan de slag te gaan met de uitbreiding van deze bevoegdheden en, al dan niet middels een pilot, in het strandseizoen te starten met het handhaven op verkeersovertredingen door BOA’s.”

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.