Carolijn Brouwer en Hijs Hokij winnaars Haags Sportgala 2018

Haags Sportgala 2018; Winnaars topsportprijzen; Kiran Badloe, Ines van Son, Chris Eimers, Hijs Hokij, Carolijn Brouwer

Tijdens het Haags Sportgala 2018 in het AFAS Circustheater zijn vanavond de Haagse sportprijzen uitgereikt. Zeilster Carolijn Brouwer is uitgeroepen tot Haags Sportvrouw van het jaar. De Haags Sportploeg van het jaar is Hijs Hokij geworden waarvan tevens de coach, Chris Eimers, de prijs won voor Haags Sportcoach van het jaar. Kiran Badloe en Ines van Son vielen in de prijzen in de categorieën sportman en sporttalent.

De Nederlandse ijshockeyclub uit Den Haag, Hijs Hokij, is dit jaar in de prijzen gevallen en schreef hiermee geschiedenis. De ploeg werd Nederlands Kampioen, won de beker en pakten de hoofdtitel in de BeNe League. Hijs Hokij is hierdoor Haags Sportploeg van het jaar geworden en wonnen in deze categorie knap van de Europees Beachvolleybal Kampioenen Sanne Keizer en Madelein Meppelink en Wereldkampioen zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz. Hun coach Chris Eimers werd beloond met de prijs Haags Sportcoach van het jaar.

Zeilster Carolijn Brouwer won afgelopen jaar de Volco Ocean Race. Ze is daarmee de eerste vrouw die deze zeilrace wist te winnen. Voor deze prestatie won zij de prijs Haags Sportvrouw van het jaar. Ze hield taekwondoka Dina Pouryounes Langeroudi en windsurfer Lilian de Geus achter zich.

In de categorie sportman ging Kiran Badloe aan de haal met de titel Haags Sportman van het Jaar. Hij kreeg van de vakjury en het publiek meer stemmen dan badmintonner Mark Caljouw en paralympisch atleet Stefan Rusch.

Ines van Son is verkozen tot het Haags Sporttalent van het Jaar. In deze categorie waren ook judoka Simeon Catharina en Matthew Immers mede kanshebbers.

Winnaars Haags Sportgala 2018

• Sportman – Kiran Badloe
Kiran traint bij Team Delta Lloyd. Samen met Dorian van Rijsselberghe heerst hij op het water. Afgelopen jaar won hij zilver zowel tijdens de World Cup in Miami als tijden het WK in Aarhus.

• Sportvrouw – Carolijn Brouwer

Carolijn Brouwer won als eerste vrouw de Volvo Ocean Race; de ultieme zwaarste zeilrace van 9 maanden dwars over de wereld, langs alle zeeën eindigend in Den Haag!

• Sportcoach – Chris Eimers
Chris Eimers is de succesvolle coach van de Haagse ijshockeyclub Hijs Hokij. Afgelopen seizoen won hij met deze talentvolle ploeg de triple. Met zowel het Nederlands Kampioenschap, de gewonnen Bekerfinale als de hoofdtitel in de BeNe League.

• Sportploeg – Hijs Hokij
Hijs Hokij staat voor Haagse trots. Afgelopen seizoen wonnen de ijshockeyers in de Uithof alle prijzen: zo werden ze Nederlands kampioen, wonnen ze de beker en stonden ze bovenaan de BeNe League aan het eind van het seizoen.

• Sporttalent – Ines van Son
Ines is een toptalent. Deze turnster begon met 6,5 jaar aan de turnsport en heeft een indrukwekkende titelserie neergezet. Dit jaar won ze goud op het NK zowel op het onderdeel Meerkamp als in de toestelfinale van de vloer.

Vakjury en publiek
De vakjury bepaalde per categorie wie er kans maakten op de topsportprijzen. Zo waren bijvoorbeeld schaatscoach Jac Orie, ijshockeycoach Chris Eimers en zeilcoach Jaap Zielhuis in de race voor de titel Haagse Sportcoach van 2018. Wie van deze tot uiteindelijke winnaar werd gekroond, werd voor 50 procent bepaald door de publieksstemmen.

Overige prijzen
Naast de sportprijzen werd er op de avond zelf door wethouder Richard de Mos (Sport) en Richard Krajicek bekend gemaakt dat er volgend jaar een nieuwe prijs komt: de Richard Krajicek Award. Dat is een prijs voor het beste Haags Sportinitiatief dat op sociaal maatschappelijk gebied een bijzondere prestatie heeft neergezet om samen met de wijk sport verder te stimuleren.

Daarnaast ontving Koen Baart (Adviesraad Sport) de stadspenning uit handen van wethouder Sport Richard de Mos voor zijn inzet voor de Haagse Sport.

foto: Lowres

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.