Bas Muijs lanceert app SamenHaags

Bas Muijs heeft donderdag 18 oktober de app SamenHaags gelanceerd. De bekende acteur uit Den Haag en ambassadeur van ‘Haagse Makkers’heeft dit gedaan in ’t Haagse Huis in de Schilderswijk. De app SamenHaags komt voort uit het programma SamenHaags en verbindt nieuwkomers in de stad met ‘Haagse Makkers’, mensen die hier al langer wonen.

SamenHaags is een proefproject van de gemeente Den Haag en begin dit jaar gestart. Het gaat om een nieuwe manier van inburgeren waarbij nieuwkomers worden begeleid en gestimuleerd om volwaardig deel uit te maken van de Nederlandse samenleving. Deelnemers leren de Nederlandse taal en gebruiken en gewoonten, zowel die in het dagelijks leven als op de werkvloer. Onder het motto ‘Den Haag zijn we met zijn allen’ biedt SamenHaags taallessen aan, maatschappijoriëntatie, maatschappelijke stages en verbinding met een ‘Haagse Makker’.

De app SamenHaags maakt het voor nieuwkomers eenvoudiger om zo’n Haagse Makker te vinden. Daarnaast kan de app door Hagenaars worden gebruikt om zich als Haagse Makker aan te melden. Naast naam en leeftijd voorziet de app in het delen van hobby’s en interesses. Idee is dat met name gedeelde interesses nieuwkomers helpen in conversaties en het vergroten van hun taalvaardigheid en netwerk. De app – die eerder in een beperkte groep is getest en nu officieel wordt gelanceerd – brengt de ‘match’ tot stand en het eerste contact wordt vervolgens gelegd via de chat-functie. Alleen als beiden toestemming hebben gegeven, kan met elkaar worden gechat.

Foto Twitter:  @BasMuijs

 

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.