Ambitie voor groei met 4.000 nieuwe banen in de internationale stad

Wethouders Boudewijn Revis en Saskia Bruines.(Den Haag 19-04-2019) Foto:Frank Jansen

Door de groei van internationale organisaties in Den Haag krijgt de lokale economie een impuls. De verwachte groei moet 4.000 nieuwe banen creëren in Den Haag. Dit staat in de nieuwe conceptgebiedsvisie voor de Internationale Zone die vandaag door wethouders Saskia Bruines (Onderwijs, Kenniseconomie en Internationaal) en Boudewijn Revis (Stadsontwikkeling, Wonen en Scheveningen) is gepresenteerd. Het stadsbestuur wil meer groen en buitenruimte als onderdeel van veiligheidsmaatregelen in het gebied en de kwaliteit van het groen verbeteren. Rondom het Vredespaleis, Congresgebouw en de Frederikkazerne liggen kansen voor nieuwe ontwikkelingen. Verder zijn er ambities voor sneller openbaar vervoer en nieuwe routes voor de wandelaar, de fietser en de automobilist.

Den Haag is de internationale stad van vrede en recht. De Internationale Zone is belangrijk voor de economie van Den Haag. Nieuwe organisaties willen zich er vestigen en bestaande organisaties breiden zich uit. Het afgelopen jaar zijn er in Den Haag 60 nieuwe internationale organisaties bijgekomen. De gemeente Den Haag heeft onderzocht hoe ze de groei van deze internationale organisaties kunnen faciliteren, met behoud van karakteristieke wijken en het vele groen. Er is ook gekeken naar wat het gebied nog meer nodig heeft voor haar inwoners, zoals extra woningen, openbaar vervoer, groen en voorzieningen. Het gebied strekt zich over een groot deel van de stad: van Benoordenhout tot het Gemeentemuseum.

In gesprek met de buurt
In aanloop naar het opstellen van de visie heeft de gemeente Den Haag bijeenkomsten georganiseerd met belanghebbenden uit de buurt. Ook was er een tijdelijke website beschikbaar waar mensen konden stemmen op stellingen. Een aantal punten uit deze bijeenkomsten is verwerkt in de concept gebiedsvisie zoals dat op bepaalde plekken geen hoogbouw komt, het historische karakter van de wijk en het huidige groen behouden blijft en dat wordt geïnvesteerd in de kwaliteit van het gebied.

Wethouder Saskia Bruines (Onderwijs, Kenniseconomie en Internationaal): “De Internationale Zone is het visitekaartje voor Den Haag als internationale stad van de thema’s Vrede en Recht. Deze thema’s zijn een belangrijke motor voor economische groei en innovatie in de stad. De groei van de Internationale Zone zorgt niet alleen voor nieuwe banen, maar leidt ook tot sociale vernieuwingen in de stad. Hiermee krijgt werken aan een vreedzame, veilige en rechtvaardige wereld ook betekenis in de stad zelf.

Wethouder Boudewijn Revis (Stadsontwikkeling, Wonen en Scheveningen): “Door de uitbreiding van de internationale zone met bijbehorende internationale boulevard rond de Raamweg komt er extra ruimte voor een levendig economisch gebied waar de groeiende internationale organisaties straks terecht kunnen.

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Omroep Scheveningen

Het gevoel wat je wil delen