ADO Den Haag huurt rechtsback Giovanni Troupée van FC Utrecht

ADO Den Haag heeft de zoektocht naar een nieuwe rechtsachter voltooid. Giovanni Troupée voegt zich per direct bij de selectie van Fons Groenendijk. De 20-jarige vleugelverdediger wordt voor één seizoen gehuurd van FC Utrecht.

Omdat Tyronne Ebuehi deze zomer naar Benfica vertrok en Trevor David lang uitgeschakeld is door een blessure, zocht ADO Den Haag nog een nieuwe rechtsachter. Dion Malone speelde in de eerste wedstrijden van het seizoen op deze positie, maar deze eerdere aanwinst is in principe gehaald voor het middenveld. Met Troupée heeft ADO Den Haag zich verzekerd van een pure rechtsachter.
Ondanks zijn jonge leeftijd speelde Troupée al 65 officiële duels voor de hoofdmacht van Utrecht. De jeugdinternational debuteerde in mei 2015 al in de Eredivisie en brak in het seizoen 2016/2017 op overtuigende wijze door onder toenmalig Utrecht-coach Erik ten Hag. Omdat hij daarna wegens concurrentie wat minder speeltijd kreeg in de Galgenwaard, is een tijdelijke overstap naar Den Haag voor alle partijen gunstig.
Manager Voetbalzaken Jeffrey van As is ervan overtuigd dat Troupée met zijn voetbalkwaliteiten én persoonlijkheid uitstekend bij ADO Den Haag past. “Giovanni is een zeer talentvolle speler, die we al vaak aan het werk hebben gezien. Hij is balvaardig en heeft een enorme drive naar voren. Hij staat met zijn strijdlust altijd zijn mannetje in de duels en weet wat er gevraagd wordt op Eredivisieniveau. We zijn erg blij met zijn komst.”

(foto: ADO Den Haag)

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.