ADO Den Haag haalt met Tomas Necid nieuwe spits in huis

ADO Den Haag heeft de gewenste aanwinst voor de spitspositie gevonden. Tomas Necid komt de Haagse gelederen per direct versterken. De 29-jarige Tsjech komt over van het Turkse Bursaspor, waar zijn contract ontbonden werd, en tekent een contract voor twee seizoenen in het Cars Jeans Stadion.

Necid vangt het vertrek van Bjørn Johnsen naar AZ op en gaat rugnummer 9 dragen in Den Haag. Het is een spits met een mooie staat van dienst. De carrière van Necid begon in zijn vaderland bij Slavia Praag, waar hij in 2009 een transfer naar CSKA Moskou wist af te dwingen. Na 30 goals in 109 optredens werd de Tsjech door de Russische topclub verhuurd aan achtereenvolgens PAOK Saloniki, Slavia Praag en PEC Zwolle. In het seizoen 2014/2015 speelde Necid voor laatstgenoemde club in Nederland, waar hij zich destijds liet gelden met 14 goals in 33 duels. Necid is 44-voudig international van Tsjechië (12 goals).
De zoektocht naar een nieuwe spits heeft wat tijd in beslag genomen, maar heeft dus wel het gewenste resultaat opgeleverd. Manager Voetbalzaken Jeffrey van As: “We hebben ons niet gek laten maken door de transferwindow. Natuurlijk hadden we dit nieuws liever een maand eerder kunnen brengen, maar kwaliteit ging boven snelheid. Tomas heeft altijd bovenaan ons lijstje gestaan. Er was een paar maanden geleden al contact, maar door het contract met Bursaspor was het toen een moeilijke opgave. Toen de komst van Henk Veerman niet doorging, hebben we weer een poging ondernomen. Toen bleek de deur open te gaan. We zijn er blij mee dat de vele gesprekken vervolgens tot een overeenkomst hebben geleid.”
Necid is het type spits dat ADO Den Haag graag in huis wilde halen, aldus Van As. “Tomas is sterk, gepassioneerd en koelbloedig. Hij is een echte targetman, die de bal kan vasthouden en voor het doel absoluut het verschil kan maken. We hebben Tomas lange tijd gevolgd en hebben veel vertrouwen in hem. Dat geldt natuurlijk ook voor Yuning Zhang.”

(foto: ADO Den Haag)

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.