5-jarig jubileum Roze Règâhs

De Haagse LHBT+-supportersvereniging ‘De Roze Règâhs’ bestaat 5 jaar en viert dat 5 dagen lang met diverse evenementen, waaronder een internationaal congres. De Roze Règâhs hebben als doel een bijdrage te leveren aan het uitbannen van homofobie binnen de sport, het voetbal en ADO Den Haag in het bijzonder.

Om het jubileum te vieren organiseren de Roze Règâhs vanaf vandaag  t/m 9 september 2018 in Den Haag diverse evenementen, waaronder een internationaal congres in samenwerking met de QFF (Queer Football Fanclubs). De QFF heeft onder haar leden LHBT+-supportersverenigingen uit Engeland, Duitsland, Zwitserland en dus ook de Roze Règâhs uit Nederland. Voor het eerst in de geschiedenis komt het congres naar Nederland.

Met dit internationale congres willen de Roze Règâhs de huidige situatie rondom homofobie bespreekbaar maken en bijdragen aan de acceptatie van homoseksualiteit binnen het voetbal. Hopelijk wordt het voor jongeren / spelers zo makkelijker om uit de kast te komen. Door deze aandacht hopen we met onder andere de oprichting van QFF Nederland dat er meerdere roze supportersverenigingen opgericht gaan worden. Want onze overtuiging is dat veiligheid op de tribune bijdraagt aan veiligheid op het veld.

De Roze Règâhs werken om hun doel te bereiken nauw samen met ADO Den Haag, ADO Den Haag in de Maatschappij, het COC, de John Blankenstein Foundation en de Gemeente Den Haag. 

De feestweek georganiseerd rondom het internationale congres heeft de volgende agenda:

5 september – ADO Den Haag pub quiz

6 september – filmavond in Het Filmhuis o.l.v. Barbara Barend

7 september – ontvangst buitenlandse supportersverenigingen met receptie in het Haagse stadhuis

8 september – Internationaal congres QFF in het Cars Jeans Stadion

9 september – afscheidsontbijt in een strandtent in Scheveningen

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.