17.000 Haagse fietsen nooit opgehaald!

Volgens onderzoek van BNR-radio zijn in 2017 zeventienduizend fietsen niet opgehaald uit het fietsendepot in de Binckhorst.

De Haagse Stadspartij is geschrokken van dit astronomisch hoge aantal en heeft het college om uitleg gevraagd. Zo wil de partij dat de bereikbaarheid en de openingstijden van het fietsdepot verbeteren zodat het mogelijk wordt om ook in het weekend je fiets op te halen uit het depot.

Maar vooral de stallingsmogelijkheden in de binnenstad zullen moeten worden uitgebreid om het aantal weggehaalde en niet opgehaalde fietsen te laten dalen. De Haagse Stadspartij pleit voor pop up fietsenstallingen in leegstaande winkels, en voor een slimmer weesfietsen beleid.

Joris Wijsmuller, fractievoorzitter Haagse Stadspartij; “De huidige maatregelen zijn bijzonder fietsonvriendelijk. Er zijn te weinig plekken en toch worden meerdere keren per dag veegacties gehouden waarbij fietsen die langer dan een half uurtje ergens staan losgeknipt en meegenomen worden. Hiermee stimuleer je nou niet echt het fietsgebruik!”

De Haagse Stadspartij doet daarom het voorstel om de wegveeg-frequentie in de binnenstad terug te brengen naar één maal per week (bijvoorbeeld op maandagochtend) waarop alle fietsen die men tegenkomt worden gelabeld. Om dan een week later alle gelabelde fietsen af te voeren naar het depot. Hierdoor komt de focus veel meer te liggen bij het weghalen van weesfietsen.

Wijsmuller: “Weesfietsen nemen schaarse ruimte in, dus dat moet je aanpakken. Maar mensen die met de fiets naar de stad komen moet je juist koesteren. En de gemeente is toch geen fietsendief?”

leave a reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.